Вплив політичних криз і революційних подій на політичну культуру українського суспільства - Петрик, Сергій Анатолійович (Український політико-правовий дискурс, 2025)
У статті аналізується вплив політичних криз і революційних подій на формування та трансформацію політичної культури українського суспільства. Розглянуто ключові етапи політичного розвитку України від здобуття незалежності до російсько-української війни, а також їхнє значення для зміцнення громадянської активності, зростання демократичних цінностей та трансформації політичних практик. Особлива увага приділяється змінам рівня довіри до влади, формуванню культури протесту та ролі громадянської солідарності в умовах кризових викликів. Зроблено висновок про поступову еволюцію політичної культури українців у напрямі посилення демократичних орієнтацій та громадянської відповідальності.