Управління за результатами в системі Community Policing: розробка та впровадження КРІ для поліцейських офіцерів громад - Бедратий, Юрій Вячеславович; Швець, Оксана Михайлівна (Український політико-правовий дискурс, 2026)
У роботі досліджено теоретико-методологічні засади впровадження системи управління за результатами на діяльність поліцейських офіцерів громад. Обґрунтовано необхідність переходу від каральної вертикалі та застарілої сервісно-орієнтованої моделі. Встановлено, що відсутність науково обґрунтованих KPI – головна перешкода для об’єктивного оцінювання якості роботи поліції та рівня довіри населення. Мета статті – розробка теоретико-методологічних засад, які допомагають впроваджувати системи ключових показників ефективності для поліцейських офіцерів громад. Методи. У роботі автором використано метод аналізу та систематизації ключових показників ефективності за трьома напрямками: кількісні (на основі статистики), якісні (завдяки аналізу рівня довіри та відчуття безпеки) та партнерства (через визначення показників ефективності взаємодії з органами місцевого самоврядування). Особливу увагу приділено процесу цифровізації оцінювання та інтеграції результатів соціологічних опитувань у загальний рейтинг офіцера громади. Запропоновано поетапний алгоритм впровадження системи, який включає пілотне тестування у громадах, автоматизацію збору даних через планшети та використання KPI як основи для атестації та преміювання. Результати. Доведено, що можна застосовувати запропоновану модель, яка забезпечує прозорість діяльності поліції, а також дозволяє підвищувати мотивацію особового складу та зміцнювати способи партнерства між правоохоронцями і мешканцями громади. Визначено перспективні напрямки для наступних досліджень, з використанням Big Data для автоматичної обробки інформації та мінімізації часу для управління.